معرفی دانشکده

سرآمدی در تمامی عرصه های آموزشی، پژوهشی، نوآوری و ارتباط با صنعت شعار ماست. دانشکده مهندسی صنایع با توجه به رسالت خود و در راستاي تحقق اهداف توسعه ملي در نظر دارد با ياري خداوند متعال و برنامه‌ريزي هاي لازم روز به روز بر خدمات کمي و کيفي خود در تربيت نيروهاي متخصص و متعهد غناي بيشتري بخشيده و هدفهاي زير را محقق سازد:

-         پرورش نيروهای انسانی متخصص براي صنايع و سیستمها و سازمانهای مختلف كشور

-         ارائه راه حل برای رفع نیازهای ملی از طریق تعریف و انجام پروژه های مرتبط

-         تربيت اعضاء هيئت علمي مورد نياز کشور در رشته های مرتبط با مهندسي صنايع

-         تآمین نیروی انسانی پژوهشگر برای مراکز تحقيقاتي مرتبط با مهندسي صنايع

-         برگزاری دوره‌هاي آموزشي و بازآموزي براي مديران صنايع و سیستمها و سازمانهای مختلف

-         آموزش دوره‌هاي کوتاه مدت تخصصي در موضوعات نوین مرتبط با مهندسي صنايع

-         افزايش ظرفيت دوره‌هاي تحصيلات تکميلي رسمي روزانه در مقاطع کارشناسي ارشد و دکترا

-         ایجاد ظرفیت های جدید در دوره های مجازی

-         ارتقاء فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشکده در جهت بین المللی شدن از طریق جذب اعضاء هیات علمی و دانشجویان بین المللی

-         ايجاد دوره‌هاي جديد مرتبط با مهندسي صنايع در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد با توجه به نياز جامعه

-         ارائه دوره‌هاي خاص جهت تأمين و آموزش نيروي متخصص مورد نياز مؤسسات و سازمانهاي دولتي در سطوح مختلف تحصيلي

-         بازنگري برنامه‌هاي درسي و اعمال تغييرات مفيد و لازم جهت بروز رسانی محتواي درسها

برگزاری سمینارها و کارگاهها و کنفرانسهای تخصصی مرتبط

تاریخچه دانشکده

شکل‌گيري رشته مهندسي صنايع در دانشگاه صنعتي اميرکبير به سال 1354 برمي‌گردد که در آن موقع گرايشي تحت عنوان مهندسي توليد در دانشکده مهندسي مکانيک ايجاد گرديد و چندي بعد گرايش مذکور به مهندسي صنايع تغيير نام يافت. در سال 1355، به لحاظ اهميت و براي توسعه اين رشته، گروه مستقلي تحت عنوان گروه مهندسي صنايع تشکيل گرديد و کار خود را با 8  عضو هيأت علمي و30  دانشجو آغاز نمود. متعاقباً تا سال 1357 دو عضو هيأت علمي ديگر با مدرک دکترا به اين گروه پيوستند.

رشد کمي و کيفي رشته مهندسي صنايع در دانشگاه صنعتي اميرکبير پس از پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي شتاب گرفت. در ابتداي اين مرحله، گروه مهندسي صنايع تبديل به دانشکده مهندسي صنايع گرديد و در محل قدیم (جنب آمفی تئاتر مرکزی) دانشکده استقرار يافت. اولين گروه از دانش‌آموختگان دانشکده مهندسي صنايع در سال 1362 وارد جامعه صنعتي کشور شدند. از سال 1367 پذيرش دانشجو در مقطع کارشناسي ارشد با دو گرايش مهندسي صنايع و مديريت سیستم و بهره وری آغاز گرديد. در سال 1368 گرايش جديدي در مقطع کارشناسي تحت عنوان برنامه‌ريزي و تحليل سيستمها ايجاد شد و در سال 1370 به لحاظ اهميت و لزوم ارتباط منسجم دانشگاه با صنعت و انجام تحقيقات و مطالعات و اجراي طرحهاي مختلف در زمينه‌هاي گوناگون مهندسي صنايع اقدام به تأسيس مرکز تحقيقات مهندسي صنايع و بهره‌وري گرديد. در سال 1372 با تحولاتي در کارشناسي ارشد، گرايش مهندسي سيستمهاي اقتصادي اجتماعي ايجاد شد. ايجاد مقطع دکترا يکي ديگر از هدفهاي استراتژيک اين دانشکده بوده که در مهرماه 1373 با پذيرش دانشجو عملاً تحقق يافت.

در حال حاضر، در دوره کارشناسی یک رشته «مهندسی صنایع»، در دوره کارشناسی ارشد هفت رشته  «مهندسي صنايع» ، «سيستمهاي اقتصادي-اجتماعي»، «مديريت سيستم و بهره‌وري»، «مهندسی مالی»، «مدیریت نوآوری و فناوری» ،«مهندسی لجستیک و زنجیره تامین»و«مهندسی سیستم های سلامت» و در دوره دکتری یک رشته «مهندسي صنايع» دایر است.

آقاي دکتربهروز کریمی رياست دانشکده را در حال حاضر بر عهده دارند و اسامي رؤساي اين دانشکده در دوره‌هاي مختلف از بدو تأسيس تاکنون در جدول زير آمده است

رديف

دکتر بهروز کریمی

تیر92

افتخارات دانشکده

1388:جناب آقای  دکترسید محمد تقی فاطمی قمی به عنوان عضو هیات علمی نمونه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری کشور در سال تحصیلی 88-1387 برگزیده شد.